Missing Amelia Earhart - toiveuusinta

”Never interrupt someone doing what you said couldn't be done.” 

Merja Pöyhösen ihastuttava soolo. 

la 10.8.2019 klo 19:00
su 23.2.2020 klo 14:00 ja klo 19:00   Osta lippuja tästä
                          

 

Amelia Earhart on sankari, ilmailun uranuurtaja ja meidän kaikkien esikuva. Vuonna 1937 Amelia Earhart lähti maailmanympärilennolle ja sitten Amelia Earhart katosi, jättäen jälkeensä valtavan, Amelia Earhartin muotoisen aukon.

"Missing Amelia Earhart saattaakin olla kaunein nukketeatteriesitys, jonka koskaan tulen näkemään"  - Turun Sanomat

Merja Pöyhösen sooloteos on tyylipuhdas näyte suomalaisesta aikuisille suunnatusta nukketeatteritaiteesta. Sielukkaiden nukkehahmojen ja miniatyyrimaisemien siivittämänä se kertoo koskettavan tarinan edelläkävijyydestä ja uskomisesta mahdottomaan. Ilmava, haikea ja hetkittäin humoristinenkin nukketeatteriesitys kulkee kuin kaipauksensa kohde, rohkeasti omia reittejään, piirtäen samalla erityislaatuisen henkilökuvan tekijänsä kaksoisolennosta ja maailman tärkeimmästä ihmisestä – Amelia Earhartista.

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu ja esittää: Merja Pöyhönen

Nuket ja lavastus: Heini Maaranen ja Merja Pöyhönen

Musiikki: Hilla Väyrynen, Swaying Wires, Eddie Hermoso

Valaisu: Ada Halonen

Ääniajo ja äänisuunnittelun assistentti: Hilla Väyrynen

Esitysgrafiikka: Mia Kalenius, Valokuvat: Antti-Juhani Manninen

Esityksen kesto n. 1 h 15 min. Esityksessä ei ole väliaikaa. Kahvio avoinna ennen ja jälkeen esityksen.

"Tässä esityksessä toimii oikeastaan kaikki"   - Paljon melua teatterista –blogi

Merja Pöyhösen upea nukketeatteriesitys kadonneesta lentäjäsankarista on todellinen urotyö...Näyttämön magia ja läsnäolon hurma kantavat läpi koko esityksen" - Demokraatti-lehti

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen (2008-) on Suomen uuden nukketeatteriaallon aktiivinen työmyyrä ja sen esityksiä on nähty ja palkittu koti- ja ulkomaisilla näyttämöillä, kaduilla ja teatterifestivaaleilla. Ryhmä valmistaa esityksiä sekä aikuis- että lapsiyleisöille ja yhdistää kerrontaansa usein keinoja muista taidemuodoista.

Merja Pöyhönen (14.6.1980 - )on Kuuman Ankanpoikasen perustajajäsen ja yksi tämän hetken kuumimpia nukketeatteriohjaajia ja –esiintyjiä. Pöyhönen on ohjannut mm. Suomen suurimmat nukketeatterispektaakkelit ”Myrsky”, ”Romeo & Julia” ja ”Prinsessa Hamlet” sekä maailmanmainettakin niittäneen historiantutkimusta ja nukketeatteria yhdistelevän ”John – Eleanor” –esityksen. Tällä hetkellä Pöyhönen työskentelee valtion kolmivuotisen apurahan turvin.

Amelia Earhart (24.7. 1897 – 2. 7. 1937 ?) oli yhdysvaltalainen ilmailun uranuurtaja ja ensimmäisiä naispuolisia lentäjiä. Hän katosi Tyynellämerellä 2. heinäkuuta 1937 yrittäessään maailmanympärilentoa. Amelia Earhartin katoaminen on yksi aikamme suurimpia mysteerejä ja Amelia Earhart on siksikin maailman tärkein ihminen