Das Ria - diivan kuolema 

Ria Kataja - Minna Koskela

Kesäkauden avajaisesitys la 26.5.2018 klo 16:00

 

DAS RIA – DIIVAN KUOLEMA

Das Ria – diivan kuolema on Minna Koskelan kirjoittama ja ohjaama monologi, jonka tapahtumapaikkana on elokuvan kuvaukset Suomen suvessa. 

Parikymppinen, uransa alussa oleva tuotantoharjoittelija Alli saa suuren tehtävän elokuvan pääosan esittäjän, seitsemänkymppisen diivan Ritva Kajonkosken assistenttina.

Elokuvan kuvaukset saavat yllättäviä käänteitä ja kuvausryhmän jännitteet nousevat pintaan. Kaikilla on kätkettyjä totuuksia. Kahden eri-ikäisen ja eri tavoin elämää katsovan ihmisen kohtaaminen synnyttää omat kiemuransa, ja jossain syvällä on myös Allin oma salaisuus.

Tunteiden myllerryksessä liikutaan draaman ja komiikan hiuksen hienossa rajapinnassa – niissä hetkissä, kun näkee itsensä itkemässä peilissä ja alkaa naurattaa.

Rooleissa: Ria Kataja

Käsikirjoitus ja ohjaus: Minna Koskela

Äänisuunnittelu: Jan Noponen

Puvustus ja rekvisiitta: Kristiina Saha

Kuvat: Marko Mäkinen

Liput 24/20. Lippuvaraukset: varaa lippuja -lomakkeella. Vahvistamme varaukset saapumisjärjestyksessä. Näytelmän kesto 1 h 20 min. Ei väliaikaa. Kahvila avoinna ennen ja jälkeen esityksen.
 

Näytelmän teaser Teatteri Jurkassa: https://vimeo.com/150247195

Näytelmän tunnusmusiikki, Kari-Sakari Kosken alias Ria Kataja musavideo

https://www.youtube.com/watch?v=QYrnpiMdA8w

Facebook https://www.facebook.com/riakatajaofficial/

Rian videoblogit

https://www.youtube.com/channel/UC31frC_txXBrA7JcwjRydzw

Arvioita:

"Ei voi kun todeta että tämä on itse koettava. Muuten ei voi käsittää miten hienosti tarina kantaa ja pysyy kasassa, vain yhden näyttelijän harteilla! Huh! Bonuksena Ria laulaa myös!" (paljonmeluateatterista.blogspot.com)
"Kataja pääsee loistamaan myös komediennenä: Koskelan tekstissä on kosolti hilpeyttä herättävää tilannekomiikkaa, jolle mm. Allin liian suuret saappaat ja Ritvan väljähtäneet viisaudet tarjoavat materiaalia." (erinomaisuutta.blog)