Nummisuutarit

näyttelijät: Mika Juusela ja Antti Kemppainen, ohjaus: Mika Vuorentie

to 18.7. klo 19:00 Osta lippuja tästä

Nummisuutarit on kaikkien aikojen suosituin komedia. Mika Vuorentien ohjaus ja työryhmän dramatisointi pyyhkäisevät pölyt klassikon päältä ja tuovat sen luontevasti tähän päivään. Klassikon railakas muodonmuutos sopii suomalaiseen mielenmaisemaan kuin nyrkki Eskon silmään.

Hieman yksinkertainen Esko lähtee hakemaan naapurikylästä itselleen sovittua morsianta puhemiehenään Mikko Vilkastus. Eskon veli Iivari, joka on viinaan menevä, lähetetään hakemaan Hämeenlinnasta tarvikkeita tuleviin häihin. Muut jäävät valmistelemaan häitä kotikylään. Kaikkihan arvaavat, että huonosti käy. Esko ja Mikko yllättyvät, kun naapurikylässä vietetään Eskolle luvatun morsiamen hääjuhlaa. Esko ajautuu tappeluun. Hyvin ei mene Iivarillakaan, joka herää viinanhuuruisena Hämeenlinnassa, ilman rahoja ja häätarvikkeita. Veljesten paluumatkasta kotikylään alkaa lystikäs seikkailu.

Nummisuutarit on erittäin suosittu komedia eikä syyttä. Aleksis Kiven kirjoittamat hahmot ovat edelleen tunnistettavia ja piirtävät terävän kuvan suomalaisesta luonteesta. Mika Vuorentien ohjaus ja työryhmän dramatisointi pyyhkäisevät pölyt klassikon päältä ja tuovat sen luontevasti tähän päivään. Erityisen tästä vauhdikkaasta näytelmästä tekee se, että lavalla on vain kaksi näyttelijää totutun kahdenkymmenen sijaan!

Teksti: Aleksis Kivi

Dramatisointi: Mika Vuorentie, Mika Juusela, Antti Kemppainen  

Ohjaus: Mika Vuorentie

Näyttelijät: Mika Juusela ja Antti Kemppainen

Tuotanto: Teatteri Fennica, Hurja Tuotanto

Esityksen kesto n. 2h sisältää väliajan